CatalàCatalà/span> EspañolEspañol/span> EnglishEnglish/span> FrançaisFrançais/span>
Avantatges del SEO orgànic als buscadors

Avantatges del posicionament orgànic a Google

Sovint sentim a parlar del posicionament SEO a Google però, sabem què vol dir exactament? El SEO (Search Engine Optimitzation) fa referència a l’aplicació de totes aquelles estratègies encaminades a millorar la posició que s'obté de la nostra pàgina web als buscadors sense necessitat de pagar.

Amb això no ens referim que la feina del consultor SEO sigui gratuïta, sinó que, a través d’hores d’estudi, planificació i accions on-page (a la pàgina web), es pot aconseguir un posicionament orgànic, o natural, als buscadors. Alguns treballs de SEO han obtingut la primera posició i s’han mantingut durant anys. Per aquest motiu, a mig termini, pot resultar una inversió molt rendible.

Dit això, cal diferenciar entre els enllaços patrocinats i els resultats orgànics. En el primer cas estem parlant de links de pagament situats a dalt de tot dels buscadors amb el marcador de ‘Anunci’. Apareixen perquè han pagat. Molts usuaris es neguen a clicar en aquest tipus d’enllaços ja que els consideren de poc o nul interès.

Posicionament patrocinat

Posicionament patrocinat

En canvi, els resultats orgànics són aquells que apareixen a les primeres posicions en funció de les paraules que ha utilitzat l’usuari per trobar la informació que busca. Aquest tipus d’enllaços tenen molta credibilitat, perduren en el temps i generen molt trànsit a la web. Aquest posicionament és molt eficaç perquè es basa en la qualitat del contingut. Això suposa més autoritat i credibilitat per a l’usuari, qui entén que els continguts d’aquests enllaços (pàgines web) estan directament relacionats amb el que està buscant i, per tant, amb allò que vol trobar.

SEO o no SEO, ser o no ser, aquesta és la qüestió.

Aconseguir aquest posicionament orgànic no és una tasca fàcil ja que, com hem dit més amunt, cal un treball previ d’investigació i optimització de la pàgina web. A més, cal tenir en compte que els robots de Google (els encarregats de rastrejar les webs) cada vegada són més eficaços i, per tant, no tot si val per posicionar correctament. Cal ser rigorosos en les estratègies que duem a terme. De no respectar les directrius bàsiques ens poden penalitzar i treure la nostra web dels buscadors durant una llarga temporada.

Ara bé, si deixes aquesta tasca en mans d’un professional, el teu negoci ho pot notar. El SEO és un amplificador de la visibilitat d’una empresa a internet; de fet, es pot establir una relació directa entre la importància d’una marca o empresa i el seu nivell de posicionament per les paraules clau d’un mercat concret.

El 80% dels usuaris als Estats Units utilitzen Google per navegar, mentre que al nostre continent l’utilitzen el 92,5%. A més, gairebé la meitat dels internautes no se’n van a la segona pàgina de Google si no troben allò que busquen.

Ús de Google a Europa i USA

Ús de Google a Europa i USA

Do you like it? Share it!

No Comments Yet.

Leave a comment